envanligman

Direktlänk till inlägg 15 mars 2013

Mustig sjömansbiff ala Masse

Av Magnus - 15 mars 2013 18:22

Ikväll har jag köket HELT för mig själv då Cecilia är på kundbesök på Kolmården och inte väntas hem förren sent.


Ett dåligt skämt att det blir hämtpizza då hon är borta en fredagskväll får jag åtgälda med att laga min variant på sjömansbiff!


Nått jag lärt mig, är att ska det lagas god mat måste man trivas i köket och ha bra musik!


På med nått bra från spelistan i spotify, och häll upp ett glas vin tänkte jag..

Snart dånar Harcore Superstars ur högtalarna i köket.

 

 


Ett glas av närmsta öppna dunk, det blev mauro primitivo, som jag själv tycker är väldigt gott så här en fredagskväll!


Så här gör jag MIN variant på denna maträtt:

 


Flocka fram grundingredienserna, dvs Potatis, Lök och Nötkött, (jag valde lövbiff av innanlår) och en mörk öl.


Eftersom köttet ska koka ganska länge, ca 1.5 timmar så är mitt tips att börja med köttet!


Skär upp skivorna i mindre bitar.. ja, allt enligt tycke o smak men som en lagom bit att stoppa i munnen.

Stek sen dessa i stekpanna i smör så dom får lite färg, i mitt fall fick jag steka i omgångar då jag gör en rejäl gryta!


Salta och peppra lite lagom. Vill du göra det med "stil" så ta salt / peppar i nypan och kasta på, själv valde jag att strö på direkt från salt och pepparkvarnen..

 


Sippa lite på vinet och höj volymen!


Då allt kött är stekt och fått fin färg läggs dessa ner i stekpannan igen och så på med en flaska mörkt öl och lika stor skvätt vatten.

Lägg i 3-4 lagerblad, en aning tomatpuré och lite dijonsenap.

Jag hade även i en liiiten skvätt soja.


På med locket och låt koka på svag värme ca 1 timme. Se till att det ej kokar torrt, fyll isåfall på med lite mer vatten.


Medan köttet kokar skalar jag potatis och lök.


 


Löken skär jag i ganska tjocka skivor och steker på svag värme så dom får lite gyllenbrun färg.

Potatisen skivas i knappt 1cm tjocka skivor.


Häll upp lite mer vin..


När köttet sen är färdigkokt så varvar jag Potatis, lök och kött i en stor gryta och häller över skyn som köttet kokat i.


Fyll på med mer vatten så att det nästan täcket allt.

Låt koka ca 30 min.


Servera med ett gott bröd!


Hm.. glömde köpa bröd!

Men det går nog bra ändå!

 


bon appétit


Trevlig kväll på er!


Mat
 
 
Ingen bild

Lina

16 mars 2013 07:29

Ha ha!
Vilket roligt inlägg. Verkar trevligt att laga mat i Mårdshyttan.
Ha en fortsatt bra helg.

Lina

Magnus

24 augusti 2013 17:16

Tack Lina!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus - 16 februari 2017 10:52


Oj, det var så längesen jag skrev nåt att jag nästan lömt att bloggen fanns! Det har hänt en hel del sen sist. Nystartade företaget MM Hunt & Foresty AB rullar på för fullt och jag trivs även om det bitvis är långa dagar! Det bästa är att jag h...

Av Magnus - 15 september 2015 20:28

En dag började jag och sambon prata om saker vi bör ( läs måste ) fixa hemmavid.Tanken var väl, att denna sommar skulle vi inte ha massa projekt, utan njuta av ledigheten, men lite fix i trädgården kan man väl hinna med!Vår tomt har en gammal stenmur...

Av Magnus - 15 september 2015 16:59


Igensatta diken gör ingen glad, tillväxten på skogen stannar och marken blir försurad.Jag har via samråd med Skogsstyrelsen fått tillstånd att rensa alla befintliga diken på min ca 70ha stora skog.   Vi resning av skogsdiken får man inte ändra...

Av Magnus - 29 augusti 2015 12:27

Har hänt mycket under tiden sen jag bloggade senast! Sen 1/1 2014 är jag nu skogsägare och kommer nog skriva en del om det! Att jag sen började spela golf, ja.. Varför kan man undra! Så mkt tid över har man ju inte, men det är verkligen rogivan...

Av Magnus - 25 juni 2013 23:21

Oj, Nu var det längesedan jag skrev nånting här! Men tiden och inspirationen har inte riktigt funnits.   Har en hel del att skriva om, Bla årets Vätternrunda :-)   Kvällens inlägg kommer mest bestå av bilder från en härlig fiskekväll med sone...

Ovido - Quiz & Flashcards